miercuri, 18 aprilie 2012

Ouă umplute



INGREDIENTE:  16 ouă, 1 pateu din ficat de porc (200g), 3 lg muştar, maioneză, 100g unt, sare, piper.

MOD DE PREPARARE:
Punem ouăle (15) la fiert în apă cu sare. Din momentul în care au început să clocotească le lăsăm 6-7minute pentru a fi siguri că sunt fierte tari. După ce au fiert, le luăm de pe foc şi le lăsăm în apă rece câteva minute. Le curăţăm şi le tăiem în două (pe lungimea oului).
Pentru maioneză: Un gălbenuş de ou crud şi un gălbenuş de ou fiert se amestecă cu o linguriţă de muştar. Apoi se pune câte puţin ulei şi se amestecă până când se obţine cantitatea de maioneză dorită. Dacă dorim o maioneză mai acruţă, adăugăm şi zeamă de lămâie.
Pentru pastă: se amestecă un pateu cu 2 lg de muştar, 2 lg maioneză, 100g unt, sare, piper şi 3 gălbenuşuri fierte (mărunţite cu furculiţa). Se amestecă bine bine pasta.

Pe un platou se pune maioneză, apoi se umple fiecare jumătate de ou cu pasta formată anterior şi se aşează frumos pe platou. Ouălele se vor decora după imaginaţia fiecăruia cu gogoşari muraţi, castraveţi muraţi, măsline, pătrunjel verde etc.

p.s. Pozele mele nu sunt foarte aspectoase, dar aperitivul este delicios:)) Cu timpul voi actualiza şi pozele postate:)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu