duminică, 8 iulie 2012

ARDEI UMPLUTI




Ingrediente: 10ardei, 700 g carne tocată amestec (porc şi vită), o cană de orez, 3 lg de pastă de tomate, 200 ml sos de roşii, 3 roşii, sare, piper, coriandru, o varză mică, 2 cepe, 2 morcovi, o legătură de mărar şi una de pătrunjel, smântână.

Mod de preparare: Spălăm toate legumele. Ardeii îi curăţăm de cotoare şi de seminţe, îi clătim. Ceapa, morcovul, zarzavatul le tocăm mărunt. Călim un pic ceapa şi morcovul, adăugăm sare şi piper, apoi carnea tocată, orezul spălat şi zarzavatul (maxim 10min la foc mic). La final adăugăm 3 linguri de pastă de tomate. Amestecăm din când în când.
Separat punem nişte apă la fiert şi opărim frunzele de varză.
Apoi, într-o oală mare punem un strat de frunze de varză opărite şi răcite în prealabil. Începem să umplem ardeii. Deasupra ardeilor punem capace/felii de roşii. Aşezăm frumos toţi ardeii în oală. Deasupra ardeilor punem iar un strat de frunze de varză opărite şi răcite. Adăugăm o mână de boabe de coriandru pe deasupra. Punem apă caldă peste nivelul ardeilor şi îi punem la fiert. După o oră punem sosul de roşii şi lăsăm să fiarbă în continuare (încă o oră).
Îi servim calzi cu smântână!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu