vineri, 20 iulie 2012

Penne cu creveti





INGREDIENTE: 250 g penne, 200g creveţi decorticaţi, 4-6 căţei de usturoi, o ceapă, 1 morcov, un măr, o mână de alune, măsline, sos de soia, pătrunjel verde, sare, tarhon, piper, ulei.

MOD DE PREPARARE:
Se fierb pastele în apă cu sare (după reţeta scrisă pe ambalaj). După ce au fiert, le scurgem de apă, le clătim şi le servim cu sosul format astfel:
Tăiem ceapa, morcovul, merele cubulete, usturoiul mărunt. Într-o tigaie călim usturoiul în ulei încins, se adaugă creveţii. Îi lăsăm 2-3 minute. Peste creveţi adăugăm legumele şi mărul şi amestecăm. Când s-au călit condimentăm cu sare, tarhon şi piper după gust,  3-4 linguri de sos de soia şi măsline. Lăsăm la foc cam 7-10 minute la foc mic, amestecând din când în când. Pe fiecare platou în parte adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt (cine doreşte...of course).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu