duminică, 12 august 2012

Chec cu cacao









INGREDIENTE pentru 2 tăvi de chec: 6 ouă, 300 g zahăr, 300 g făină, 6lg apă, 3lg ulei, 3 lg cacao, nuci şi alune.

Mod de preparare:Se separă albuşele de gălbenuşuri. Se bat bine fiecare. Albuşele bătute se pun câteva minute la frigider până terminăm cu gălbenuşurile. Adăugăm zahărul şi 6 lg apă peste gălbenuşuri şi le batem până când se dizolvă bine zahărul. Adăugăm albuşurile, mixăm în continuare, adăugăm pe rând uleiul, făina cernută, praful de copt. Ungem 2 tăvi de copt cu unt şi le tapetăm cu făină (sau varianta mea:)) simplă - punem hârtie de pergament). Împărţim compoziţia în cele 2 tăvi de chec. Păstrăm 6lg de compoziţie. Amestecăm cu 3lg de cacao. Punem pe mijlocul tăvii compoziţie cu cacao şi amestecăm un pic. Aşa şi în tava cealaltă. Presărăm nuci şi alune zdrobite mărunt. Se dau la cuptor (încins) cam 40-50 minute la 200grade. Încercăm cu o scobitoare dăcă este gata.


yamy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu