joi, 6 septembrie 2012

MUSACA







INGREDIENTE: 600 g carne tocată amestec (vită+porc), 2 vinete, 4cartofi mari, o ceapă mare, 3-4 căţei usturoi, 3 roşii, 200ml sos de roşii, mozzarell/cascaval 200g, sare, piper, oregano, ulei.

MOD DE PREPARARE:Curăţăm toate legumele şi le spălăm. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în ulei încins, până devin aurii. Adăugăm carnea tocată, amestecăm şi lăsăm la foc mediu, aprox.10minute. Condimentăm cu sare, piper, oregano. Adăugăm şi roşiile tocate mărunt şi lăsăm să fiarbă câteva minute. Această compoziţie va fi împărţită în 3 părţi.
Cartofii şi vinetele le tăiem felii subţiri.

Într-un vas, punem un strat de cartofi felii peste care adăugăm: un strat din carne tocată, apoi un strat de vinete, un strat de carne tocată, un strat de cartofi, un strat de carne tocată şi un ultim strat de vinete felii. La final, adăugăm sosul de roşii şi dăm la cuptor(200grade), aprox o oră. Mai verificăm din când în când. 
După o oră adăugăm un strat de mozzarella sau caşcaval ras şi punem vasul înapoi în cuptor.
După aprox. 15minute scoatem vasul dn cuptor.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu