sâmbătă, 15 septembrie 2012

TOCANITZA DE CARTOFI CU CARNATI







INGREDIENTE: 1 kg de cartofi, 2 gogoşari sau ardei, 4 cârnaţi (de preferat afumaţi), o ceapă, o legătură pătrunjel sau mărar, 3 roşii, 2 linguri pastă de tomate, ulei, sare, piper, o frunză dafin.

MOD DE PREPARARE: 
Într-o tigaie cu ulei încins prăjim cârnaţii tăiaţi felii (de data asta eu i-am prăjit un pic mai mult:)))) dar iese tocăniţa mai bună aşa). Îi scoatem şi în uleiul rămas călim ceapa. Când ceapa devine aurie, adăugăm gogoşarii tăiaţi cubuleţe. Când s-au călit bine legumele, adăugăm cârnaţii.
Cartofii (în prealabil, tăiaţi cubuleţe mari) îi punem peste legume şi cârnaţi. Adăugăm apă cât să acopere cartofii. Când cartofii sunt fierţi, adăugăm roşiile tocate cubuleţe, pasta de tomate şi condimente. Lăsăm sa dea câteva clocote.
Adăugăm pătrunjel sau mărar tocat mărunt la final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu