De
mult vroiam sa mă “specializez” în mâncare libaneză. Şi am tot căutat diverse ingrediente tradiţionale libanezilor dar nu am găsit foarte multe. Şi am lăsat-o baltă!
Şi tot ţinând cutia de
năut în casă am zis să o combin cu legume şi să fac o mîncare de post
delicioasă. Pârjoalele cu năut au un gust mai ciudăţel, dar sunt delicioase.
Ingrediente:
o conservă de năut, 4 cartofi, 2
morcovi, o ceapă, o rădăcină
de pătrunjel, 5-6 căţei usturoi, pătrunjel verde, 3 lg pesmet, făină, sare,
piper, ulei, nucşoară, ulei.
Mod de preparare
Se dau pe razatoarea mică toate legumele şi se amestecă. Se
adaugă năutul zdrobit, 3 linguri de pesmet, pătrunjel verde tocat mărunt, sare,
piper şi o linguriţă de nucşoară. Se amestecă toate ingredientele şi se
modelează pârjoalele. Se dau prin făină şi se prăjesc în ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu