joi, 1 martie 2012

TĂIŢEI ASIATICI CU LEGUME



INGREDIENTE: 250 g tăiţei din faină din orez, 2 căţei usturoi, o ceapă medie, un morcov, 200 g ciuperci,1/4 lg fulgi de chili, 8 lg sos de soia, 2 lg ulei susan/arahide, 3 lg ulei măsline, sare, 200g piept pui (eu am făcut şi cu kaiser şi a ieşit excelent).

MOD DE PREPARARE:Tăiţeii se fierb după instrucţiunile de pe ambalaj, se lasă la scurs. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, morcovul fâşii lungi, ciupercile felii mari.
Într-o tigaie wok ,de preferat, dar se poate şi într-una adâncă se încing 2 lg ulei şi se adaugă usturoiul şi chiliul şi se călesc timp de 1 minut după care se adaugă carnea (sau kaizerul în cazul meu) tăiate cubuleţe şi se lasă până se rumeneşte. Se adaugă ceapa şi mai lăsăm până se căleşte puţin, se adaugă restul legumelor, condimentăm cu sare şi le mai lăsăm la călit încă 6 minute la foc mare amestecând continuu apoi le scoatem din tigaie şi le punem deoparte.
În aceeaşi tigaie se adaugă restul de ulei şi se adaugă tăiţei şi 4 lg de sos de soia, se prăjesc 2 minute după care se adaugă legumele peste tăiţei, se mai adaugă 4 lg de sos soia şi încă 1 minut până se întrepătrund gusturile amestecând continuu să nu se lipească de fundul cratiţei. Se potriveşte de sare se toarnă uleiul de arahide/susan se amestecă bine. Poftă bună!

p.s. Reţeta se poate face şi cu varză călită în puţin ulei alături de celelalte legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu