luni, 26 martie 2012

Sardele umplute la gratar


O reţetă experimentată de soţul meu după reţeta prezentată în cartea Delicii în bucătărie-preparate la grătar-colecţia Adevarul, modificată de el puţin (de obicei, trebuie să îşi pună şi el amprenta puţin).
INGREDIENTE: 300g sardele, 4-6 căţei de usturoi, 1 felie de pâine albă, pesmet, ulei de măsline, 2-3 lg stafide, 1 pahar vin alb, pătrunjel verde, sare, piper.

MOD DE PREPARARE: Se curăţă sardele, se spală, se pun într-un castron cu vin alb, se acoperă vasul şi se lasă 10 minute.
 Între timp se înmoaie stafidele în apă apoi se încinge uleiul împreună cu usturoiul zdrobit. Se adaugă stafidele, pâinea fărămâţată, 2 lg de pesmet. Se amestecă, se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt şi sare şi piper, după gust. 
Sardinele se scurg  şi se umplu cu compoziţia preparată anterior şi se rulează.
Se dau prin pesmet şi se frig pe grătarul încins. 
Se servesc imediat cu cartofi prăjiţi şi mujdei de usturoi amestecat cu smântână şi mărar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu