luni, 5 martie 2012

PASTE CARBONARA

INGREDIENTE:
  • 200 grame kaiser
  • 250 grame de spaghetti
  • 2 ouă
  • 200 grame smântână
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 2 lg făină
  • 2-3 căţei usturoi
  • pătrunjel pentru decor
 MOD DE PREPARARE:
Se fierb pastele după instrucţiunile de pe pachet în apă cu sare. După ce au fiert se strecoară, se clătesc, se scurg.
Între timp, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Se călesc în ulei încins împreună cu kaiserul taiat feliuţe subţiri. Se amestecă, se adaugă sare, piper. Într-un vas se adaugă smântâna, făina, un pahar cu apă.Se amestecă bine bine.
Când s-a rumenit kaiserul se adaugă amestecul de smântână format anterior, amestecând continuu. Se potriveşte de sare, piper şi lăsăm să dea un clocot. 
Când începe să fiarbă adăugăm pastele, amestecând. 
Separat se bat ouălele bine şi se adaugă încet peste paste, amestecând în acelaşi timp. Mai lăsăm 3-5minute pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu