miercuri, 7 martie 2012

PUI CU SUC DE PORTOCALE



INGREDIENTE: 500 g pulpe de pui, 2 morcovi, 1 ardei roşu, 1 ardei verde, 2 portocale, 1 ardei iute, alune, 1 ceapă, 4-5 căţei de usturoi, sos soia, o cană de orez, ulei, 1 frunză de dafin.

MOD DE PREPARARE:  
 Se spală pulpele de pui şi se taie în 2 bucăţi fiecare pulpă. Se prăjesc în ulei încins. Se condimentează cu sare, piper, se stropesc cu sos de soia şi se lasă să se pătrundă bine.
Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Legumele se pun în tigaie împreună cu puiul, se călesc înăbuşit şi se mai stropesc din când în când cu sos de soia.
Se adaugă sucul stors din 2 portocale, se adaugă o mână de alune, sare, piper, o frunză de dafin. 
Se lasă să mai scadă sosul 10-15minute la foc mic, amestecând din când în când.
Se serveşte cald cu garnitură de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu