joi, 10 mai 2012

CIORBĂ DE PUI


INGREDIENTE: 500 g pui, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 pătrunjel rădăcină, un ardei, 150-200 g tăiţei de casă, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură leuştean, 500 ml borş, sare, piper.
Mod de preparare: 
Puiul se taie bucăţi şi se spală. Se pune într-o oală cu apă şi sare la fiert. 
Între timp se toacă mărunt ceapa, morcovii, pătrunjelul rădăcina, ardeiul. 
Când începe să fiarbă carnea, se "spumează". După spumare, se adaugă legumele tocate şi se fierb la foc mic 30-40minute.
Se curăţă şi se taie cuburi cartofii. Se adaugă în ciorbă. Tăiţeii de casă se adaugă odată cu cartofii.
După ce au fiert legumele se adaugă borşul (fiert în prealabil) şi se lasă 10 minute să fiarbă. Se taie mărunt pătrunjelul şi leuşteanul verde şi se adaugă peste ciorbă (lăsăm la fiert cam 10minute). 
Se potriveşte de sare şi piper, după gust.
Se serveşte caldă cu smântână sau/şi ardei iute.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu