marți, 20 noiembrie 2012

FRUCTE DE MARE CU OREZ SI LEGUME






Ingrediente: 250 g amestec fructe de mare, un ardei verde, un gogoșar, un morcov, o ceapă, 3-4 căței usturoi, sare, piper, sos de soia, ulei. Pentru orez: o cană de orez, o ceapă, apă, sare.

Mod de preparare: orez: Se toacă ceapa mărunt. Se călește un pic în ulei încins. Se spală orezul şi se adaugă peste ceapa aurită. Se adaugă puţină sare şi apă. Se lasă la fiert cam 20 de minute, până scade apa.
Între timp se pregătesc fructele de mare. 
Într-o tigaie cu ulei incins se adaugă usturoiul, ceapa tăiată mărunt, ardeiul, gogoșarul și morcovul solzişori. După ce s-au călit legumele se adaugă fructele de mare (spălate). Se condimentează şi se amestecă. După 10 minute la foc mic, se adaugă 3 lg de sos de soia. Se mai lasă 5-10 minute la fiert, foc mic. Se servesc cu orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu