joi, 8 noiembrie 2012

MUSACA DE TOAMNA






INGREDIENTE: 500 g carne tocată amestec (vită+porc), o vânătă, un dovlecel, un gogoșar, un morcov, o ceapă, 3 cartofi mari, 3-4 căţei usturoi, 200ml sos de roşii, mozzarell/cascaval 200g, sare, piper, oregano, ulei.
MOD DE PREPARARE:Curăţăm toate legumele şi le spălăm. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în ulei încins, până devin aurii. Adăugăm carnea tocată, gogoșarul și morcovul feliate, amestecăm şi lăsăm la foc mediu, aprox.10minute. Condimentăm cu sare, piper, oregano. Această compoziţie va fi împărţită în 2 părţi.
Cartofii, vânăta și dovlecelul le tăiem felii subţiri.

Într-un vas, punem un strat de cartofi felii peste care adăugăm: un strat compoziție preparată anterior, apoi un strat din felii de vânătă și dovlecel, un strat de compoziție călită şi un ultim strat de cartofi felii. La final, adăugăm sosul de roşii şi dăm la cuptor (200grade), aprox o oră. Mai verificăm din când în când. 
După o oră adăugăm un strat de mozzarella sau caşcaval ras şi punem vasul înapoi în cuptor.
După aprox. 15minute scoatem vasul dn cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu