miercuri, 24 octombrie 2012

GOGOŞELE - MINCIUNELE











INGREDIENTE: 500 g făină, 2 gălbenuşuri, un cub de drojdie, 5 linguri de zahăr, o esenţă de rom, 100g unt, 150 ml lapte.

MOD DE PREPARARE:
Într-un castron se amestecă drojdia cu o lingură de zahăr şi puţin lapte cald. Se lasă 5minute. 

Separat amestecăm gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr şi o esenţă de rom. 

În lapte punem untul şi îl încălzim până se topeşte untul.

Într-un vas mare punem făina cernută, adăugăm drojdia, amestecul de gălbenuşuri, zahăr şi esenţă de rom, laptele şi untul topit. Se frământă 10minute apoi se lasă la dospit o oră. Acoperim vasul cu un prosop curat.

După o oră, întindem aluatul şi decupăm aluatul cu ajutorul unui pahar. Apoi bulinele de aluat le prăjim în ulei încins, pe o parte şi pe alta. Se scot pe hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr pudră.

Minciunele se fac astfel: din bucăţi de aluat dreptunghiulare, crestate la mijloc şi apoi se răsuceşte un capăt prin crestătură. Se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu