marți, 2 octombrie 2012

CIORBĂ DE PERIŞOARE





INGREDIENTE: 250 g carne tocată amestec - porc+vita, 300g oase de vită, 2 cartofi, 2 morcovi, un ardei, o ceapă, 1 pătrunjel rădăcină, 2 lg de orez, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură leuştean, 500 ml borş, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se spală. Ceapa, morcovul, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. 
Într-o oală puneţi la fiert 3 litri de apă cu puţină sare şi oasele. După ce se spumează se adaugă legumele tocate. 
Separat se pregătesc perişoarele din carne tocată, sare, piper, 2 lg de orez. Amestecăm toate ingredientele şi modelăm perişoarele. Când clocoteşte se adaugă perişoarel.
Lasaţi să fiarbă la foc mic aproximativ 30 minute.
Separat se fierbe borşul şi apoi se adaugă în ciorbă. 
Lăsăm să fiarbă 10 minute şi adăugăm cartofii. 
Se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Se serveşte cu ardei iuţi sau/şi smântână după gust. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu