vineri, 26 octombrie 2012

VINETE UMPLUTE








INGREDIENTE: 2 vinete, 200 g carne tocată, un ardei, 3-4 căţei de usturoi, o ceapă, caşcaval, sare, piper, ulei, câteva fire de mărar.

MOD DE PREPARARE: Vinetele le tăiem pe lung şi pe lat. Scoatem miezul, condimentăm carcasa de vânătă rămasă. Într-o tigaie, se căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt, se adaugă miezul vinetelor (tocat mărunt) şi ardeiul (tăiat cubuleţe). Se condimentează cu sare şi piper. Adăugăm carnea tocată şi mărarul tocat mărunt, amestecăm şi lăsăm să se călească toate ingredientele. 
După ce s-au călit, umplem carcasele de vinete şi le punem într-o tavă acoperită cu hârtie de pergament. 
Lăsăm la cuptor aproximativ 45 minute (la 200grade), după care adăugăm pe deasupra vinetelor, felii de caşcaval. Mai lăsăm 15minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu