vineri, 19 octombrie 2012

TORT DE MERE






Propunerea mea pentru week-end! Am cam ratat frisca dar data viitoare va iesi mai bine!

Ingrediente: un kg mere, o cană de zahăr, o cană de făină, nuci, 5 ouă, un plic praf de copt, un plic zahăr vanilat, o esenţă de vanilie, frişcă (300g smântână şi 6 lg zahăr tos), condiment pentru strudel cu mere (scortioara, zahar tos, ghimbir).

Mod de preparare:  
Curăţăm merele de coajă, le tăiem cubuleţe, le condimentăm. Punem merele în vasul pentru tort, adăugăm nucile curăţate peste ele şi dăm vasul la cuptor 10-15minute, timp în care pregătim blatul.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Bătem spumă albuşurile. Separat, bătem gălbenuşurile, adăugăm puţin câte puţin zahărul. Adăugăm zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Amestecăm. Adăugăm albuşurile, amestecăm, adăugăm praful de copt şi făina cernută. Aluatul final îl turnăm peste merele coapte şi dăm vasul la cuptor 30-45 minute, apoi îl scoatem, lăsăm să se răcească şi îl ornăm cu frişcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu