sâmbătă, 22 decembrie 2012

MACROU CU TARHON SI SOS DE MUSTAR






INGREDIENTE: 4 bucăți file de macrou, 3 linguri de muștar, zeama unei jumătăți de lămâie, o ceapă, 2-3 căței de usturoi, o frunză dafin, o lingură tarhon, 100 ml vin alb sec, 100 ml smântână, 50 g unt, ulei, sare, piper.

MOD DE PREPARARE:  Fileul de pește de spală, se usucă cu hârtie absorbantă. Condimentăm peștele cu sare, piper, tarhon și usturoi tocat mărunt. Se așează într-o tavă și se adaugă felii de unt pe deasupra, puțin ulei și zeamă de lămâie. Dăm tava la cuptor. Între timp, preparăm sosul alb. Tocăm ceapa mărunt, se adaugă vinul și se fierbe câteva minute. Se trage tigaia de pe foc, se adaugă smântâna și 3 linguri de muștar. Se amestecă bine bine și se adaugă sare și piper după gust. Adăugăm și o frunză de dafin. Se scoate tava din cuptor și se toarnă sosul deasupra peștilor. Dăm la cuptor 10-15 minute. Se servește cu cartofi natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu