INGREDIENTE:
- pentru supă: o țelină mică, 2 morcovi, o rădăcină de păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o ceapă, apă, tăiței, pătrunjel verde, o lingură vegeta.
- pentru găluște: 2 ouă, griș cât cuprinde, sare.
MOD DE PREPARARE:
Curățăm legumele, le tăiem cubulețe și le adăugăm la fiert în apă cu sare (le putem pune și tăiate în 2 sau în 4, dar pentru copii e indicat să fie tăiate cubulețe). După aproximativ 30 minute, adăugăm o lingură de vegeta, tăiței și formăm găluștele (batem bine ouăle:)), adăugăm sare și griș cât cuprinde; amestecăm bine bine și luăm cu lingurița gălușca și adăugăm în supă). Mai lăsăm 15 minute la foc mediu. La final adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu