sâmbătă, 1 decembrie 2012

TRANDAFIRI CU MERE







O REȚETĂ PENTRU WEEK-END INSPIRATĂ DE LA 
http://www.cantboilanegg.ro/2012/11/trandafiri-cu-mere.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/IySJR+%28Can%27t+boil+an+egg%29


Nu au ieșit ca în rețeta "mamă" dar pentru prima dată au ieșit superbi. yamy! Eu am făcut și trandafiri mai mari și mai mici. Cei mari arată mai bine...aaaa...și încă un secret: lasați spații mai mari între trandafiri. Ai mei s-au cam lipit unul de altul...am făcut un adevărat buchet!

Ingrediente:
  • pentru aluat: 200ml lapte, 100g unt, 450 g făină, 150g zahăr tos, un cub de drojdie, un ou,o linguriță de sare.
  • pentru umplutură: un kilogram de mere, scorțișoară, 3 linguri de zahăr.
  • pentru uns trandafirașii: 2 ouă, zahăr brun și după ce sunt gata zahăr vanilat.
Mod de preparare: Într-un ibric punem laptele și untul și lăsăm pe foc până se topește untul. Separat în 100 ml apă calduță punem drojida mărunțită și lăsăm 5 minute. Adăugăm zahărul, sare, oul bătut în prealabil peste lapte și unt într-un vas mare pentru frământat aluatul. Adăugăm făina cernută și drojdia. Frământăm aluatul bine bine și îl lăsăm la dospit o oră jumătate. 
După o oră minute pregătim umplutura: curățăm merele de coajă, le radem și le călim cu scorțișoară și zahăr. Lăsăm să se răcească umplutura.
După o oră și jumătate, modelăm aluatul, îl întindem și cu o cană sau o formă rotundă împărțim aluatul. Împărțim cercul în sferturi, punem o lingură de umplutură de mere și rulăm fiecare sfert al cercului spre centru. Așezăm fiecare trandafiraș pe tavă și îl ungem cu ou. Presărăm zahăr brun și dăm la cuptor aproximativ 20 minute până devin aurii. Apoi presărăm zahăr pudră. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu