miercuri, 1 februarie 2012

Peşte cu legume la cuptor

inainte de a fi pus la cuptor


dupa ce l-am scos din cuptor


Ingrediente:  1kg file de crap, 1kg cartofi, 2 cepe, 1 ardei rosu, 5-6 căţei de usturoi, sare, piper, rozmarin, 1lamâie, 150 g Kaiser sau păstramă, măsline, o foaie dafin, ulei.

Mod de preparare: Fileul de peşte se spală, se taie bucăţi . Separat, într-un vas se pune ulei, sare, piper, rozmarin şi se unge peştele cu amestecul format cu ajutorul unei pensule. Se lasă să se pătrundă.
Cartofii de spală bine şi se coc la cuptor într-o tavă. După ce s-au copt, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie cubuleţe mai mari. Ceapa şi ardeiul se taie rondele, usturoiul mărunt şi păstrama /kaiserul cubuleţe mărunt. Într-o tigaie mai mare, se adăugă ulei şi când s-a încins se adaugă ceapa, ardeiul, usturoiul, păstrama /kaiserul şi cartofii. Se călesc în ulei câteva minute. Se adaugă măslinele şi o foaie de dafin. Se amestecă. După ce s-au călit se adaugă tot conţinutul într-o tavă adăugând fileul de peşte deasupra. Tava se pune 40-60 minute în cuptor (încălzit în prealabil) la 180°.
Se serveşte cu mujdei de usturoi.  

POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu