inainte de a fi pus la cuptor |
dupa ce l-am scos din cuptor |
Ingrediente: 1kg file de crap, 1kg cartofi, 2 cepe, 1 ardei
rosu, 5-6 căţei de usturoi, sare, piper, rozmarin, 1lamâie, 150 g Kaiser sau
păstramă, măsline, o foaie dafin, ulei.
Mod de preparare: Fileul de peşte se spală, se taie bucăţi . Separat,
într-un vas se pune ulei, sare, piper, rozmarin şi se unge peştele cu amestecul
format cu ajutorul unei pensule. Se lasă să se pătrundă.
Cartofii de spală bine şi se coc la cuptor într-o tavă. După ce s-au copt,
se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie cubuleţe mai mari. Ceapa şi
ardeiul se taie rondele, usturoiul mărunt şi păstrama /kaiserul cubuleţe mărunt.
Într-o tigaie mai mare, se adăugă ulei şi când s-a încins se adaugă ceapa,
ardeiul, usturoiul, păstrama /kaiserul şi cartofii. Se călesc în ulei câteva
minute. Se adaugă măslinele şi o foaie de dafin. Se amestecă. După ce s-au
călit se adaugă tot conţinutul într-o tavă adăugând fileul de peşte deasupra.
Tava se pune 40-60 minute în cuptor (încălzit în prealabil) la 180°.
Se
serveşte cu mujdei de usturoi.
POFTĂ
BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu