miercuri, 15 februarie 2012

PLACINTA CU MERE


INGREDIENTE: foi de plăcintă, 250g unt, 1,5kg mere, zahăr tos, 3-4 lg zahăr, 2 galbenuşuri, scorţişoară.

MOD DE PREPARARE: Se spală şi curăţă merele, se dau pe răzătoare, se pun într-o tigaie, se adaugă 3-4 lg zahăr, scorţişoară. Se călesc merele la foc mediu 10 minute, până scade zeama rezultată din mere, amestecând din când în când.
Pe o tavă (unsă cu unt sau cu o foaie de pergament) se aşează câte 2-3foi. Se ung foile cu unt topit cu o pensulă. Se adaugă o parte din compoziţia din mere. Peste umplutură se aşează iar 2-3 foi, iar se ung cu unt topit, se aşează merele călite şi tot aşa. Ultimul strat de foi se unge cu gălbenuş de ou. Se coace la cuptor (încălzit în prealabil) 20-30minute până se rumenesc foile. La final, când aproape s-a răcit se adaugă zahăr tos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu