vineri, 3 februarie 2012

TORT A LA MARIA

INGREDIENTE: 4gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 plicuri gelatină, 1 compot ananas,1 cutie hulala lichidă
MOD DE PREPARARE: Gălbenuşurile se amestecă cu zaharul până se dizolvă cât de cât zahărul. Separat se scurge zeama de la compot şi se adaugă cele 4 plicuri gelatină peste zeamă,se lasă la înmuiat câteva minute. Între timp se bate cutia de hulala cu mixerul la viteza mare până aproape se dublează cantitatea. Compotul cu gelatina se pune pe foc până începe să dea în clocot . Apoi se lasă puţin la răcit dar nu foarte mult timp. Se amestecă cu gălbenuşurile şi apoi se adaugă frişcă lichidă. Se mai amestecă câteva secunde până se încorporează toate ingredientele. Se toarnă într-o oală (tavă) cu pereţii mai înalţi după ce în prealabil am învelit-o prin interior cu o folie de plastic ca să-ţi fie mai uşor să o răstorni. Se lasă la frigider câteva ore, se scoate pe un platou şi se ornează după preferinţe.

p.s.  Iar am exploatat-o pe prietena mea Maria şi mi-a dat reţeta să o postez aici. Cu timpul vom avea mai multe reţete de la ea. Pupici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu